Struikeldraad

Het is weer december. Een maand waarbij we er allemaal aan herinnerd worden aardig en goed te zijn voor elkaar. Is het een onmogelijke droom te hopen dat we elkaar hier niet aan te hoeven herinneren en het simpelweg gewoon een van de dingen is die we doen? Er zijn voor elkaar! Elkaar steunen! Op tillen als we vallen of juist even laten liggen opdat we nieuwe energie op kunnen doen. En dat is gelijk een lastige want wanneer til je nu iemand op en wanneer laat je iemand even liggen? Bepaal jij voor de ander hoe die zich op dit moment moet voelen of mag deze hier zelf over beschikken?

Tijdens mijn studie geesteswetenschappen heb ik een scriptie geschreven over de kracht van gedachten. Een moeilijk onderwerp want het is simpelweg niet te toetsen. De een vind het onzin, de ander voelt het haarfijn aan. In mijn opinie zijn we energetisch allemaal met elkaar verbonden en hoe ver we ook van elkaar verwijderd zijn de energie weet ons te bereiken. Een uitgezonde gedachte is zo’n energielijn. Ik zie dit voor mij als een struikeldraad (of een leidraad die je helpt de weg te vinden in positieve zin)

Ik ga proberen een simpel voorbeeld te schetsen: Stel jezelf eens voor dat je op het punt staat om een belangrijke beslissing te nemen in je leven. Dit op zichzelf vraagt daadkracht en doorzettingsvermogen van je. Indien de mensen in je omgeving je laten weten en voelen dat je dit kan dan voel je je gedragen en krijg je als het ware vleugels. Denken ze aan de andere kant dat jij hier niet toe in staat bent dan worden er barrières voor je neergelegd. Je struikelt dan als het ware over de draden die voor je uitgespannen worden en dan wordt het een hele kunst om te bereiken wat je wilt bereiken. We leren al heel vroeg dat we ons niet moeten laten tegenhouden door wat een ander vindt of denkt toch blijft het soms een hele uitdaging. Wel maakt het ons extra sterk als we ondanks deze barrières toch ons doel bereiken.

Toch in het kader van er voor elkaar zijn denk ik dat het heel belangrijk is om hier meer aandacht aan te besteden. Uiteraard hebben we niet in de hand wat een ander denkt maar we kunnen wel onze eigen gedachten zuiver houden. Doe eens een test met jezelf en ga daarbij eens na hoe je denkt over anderen. Ben je iemand die in gedachten iedereen het beste toewenst of zet je makkelijk vraagtekens bij een ander. Heb jij werkelijk altijd positieve gedachten over een ander of betrap je jezelf er weleens op dat je denkt dat een ander iets niet kan? Valt het je op dat deze gedachten altijd als een boemerang weer bij je terug keren?

Het zijn simpele trucjes waar we mee kunnen spelen. Trucjes die ons uiteindelijk laten inzien hoe onbelangrijk dit is. ‘Ja Peggy, wat is het nou? Net zeg je nog dat dit heel belangrijk is en nu geef je aan dat het eigenlijk onbelangrijk is? Maak eens een keuze.’

Dat is nu mijn uitdaging voor jou. Lukt het jou om hier doorheen te breken en werkelijk te voelen met je Hart en Ziel?

Soms is het nodig om te zien hoe belangrijk iets is voordat je daadwerkelijk kunt voelen hoe onbelangrijk en nietig het in werkelijkheid is. Kan je me nog volgen?

Geplaatst in Uncategorized.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *