over mij

De theoretische kennis over mij:

Ik ben Peggy van der Burgt, geboren in Eindhoven in 1975. Na het volgen van een koksopleiding en de hotelschool ontdekte ik al vlug dat dit niet helemaal bij mij paste en toen ik al op mijn 26ste in een burnout terecht kwam was dit voor mij een teken dat ik een heel andere richting uitmocht. Ik had als kind een deur dicht gedaan die ik nu weer mocht openzetten. Zodoende ben ik een traject ingestapt tot Reikimaster (een transformerende reis van vijf jaar) ondertussen veel cursussen gevolgd op het gebied van zelfontwikkeling, bachbloesems, chakra’s, noem maar op. Na een fantastische praktijkervaring van vijf jaar bij centre Lothlorien in Frankrijk weer verder gaan studeren. Ditmaal Zingeving & Spiritualiteit aan de hogeschool voor geesteswetenschappen en tegelijkertijd de opleiding tot natuurgeneeskundig therapeut. Beide vierjarige opleidingen. Ondertussen heb ik ervaring opgedaan als voorzitster van een spirituele vereniging. Een opleiding gevolgd tot mindfulanalyst voor het onderzoek naar gedachten. En, als kers op de taart, een opleiding gevolgd tot soulhealer bij het Taocentre in Amersfoort. Met deze, zowel theoretische als praktische kennis, begeleid ik jullie met liefde op jullie reis naar binnen. Ik verwelkom jullie graag op ons prachtige Domaine Les Goulets.

Een beetje praktische kennis over mij:

Ik kan onwijs genieten van onverwachte, aparte en anders dan anders momenten. En omdat ik ook graag schrijf zal ik hieronder regelmatig een blog plaatsen vol met magie.

Ik ben een andere jij

Ik ben niet het beeld wat jij van mij gevormd hebt net zo min ben jij het beeld wat ik van jou geschetst heb. Daarachter zit nog zoveel meer verborgen. Zelfs voor ons zelf blijven we steeds nieuwe dingen ontdekken. Neem mij elke dag met een frisse blik, zie mij elke dag opnieuw want elke dag groei ik een beetje meer, leer ik een beetje meer en daarom zal ik nooit dezelfde zijn als gisteren.

Een goed contact met mij Zelf

Vijf jaar lang heb ik gewoond en gewerkt op Centre Lothlorien (een centrum voor bewustwording in de haute marne). Hier droeg ik zorg voor het ontbijt en de lunch, de gastenkamers en de moestuin en had ik daarnaast een eigen praktijkruimte voor Reiki en chakra balancing. Eén avond in de week verzorgde ik een chakraworkshop om de gasten, van die week, kennis te laten maken met mijn werkwijze. Een prachtige en boeiende periode waarin ik voornamelijk een goed contact met mezelf (en mijn gidsen) heb opgebouwd. Vaak wordt pas achteraf duidelijk wat een bepaalde periode betekent voor je persoonlijke groei. Mijn bewuste keuze om huis en haard in Nederland te verlaten en alleen op pad te gaan in Frankrijk kwam van diep uit mijn hart. Het was een puur weten dat ik deze stap diende te zetten om te kunnen groeien. Kon ik dit in woorden vertalen? Nee, totaal niet! Als men mij vroeg wat ik daar deed haalde ik mijn schouders op, geen passend antwoord. Als men mij vroeg waar ik naar opzoek was reageerde ik ontkennend, ik was niet opzoek. Als men mij vroeg waar ik van wegliep keek ik ze alleen stilletjes aan. Ik wist dat ik nergens van weg liep. Er kwamen daar veel ‘spirituele’ mensen en de een vertelde mij dat ik een oude ziel had, waar de andere mij wist te vertellen dat mijn ziel erg jong is. De een zag mij als een krachtige zelfstandige dame terwijl de ander mij zag als iemand die wegliep van het leven…. en ik? Ik verbleef in stilte. Ik had geen woorden meer, geen woorden meer, geen woorden meer voor jou. Natuurlijk had ik ook hele fijne gesprekken met mensen en waren er veel gezellige avonden met een drankje en een lach, heerlijke wandelingen in de natuur en prachtige ontmoetingen. Maar de stilte is mij het meest bijgebleven… geen antwoord hebben. Geen antwoord hebben op aannames die worden gedaan, geen behoefte voelen om deze aannames te weerleggen. Op gaan in de stilte en de rust en alleen ervaren wat dit in mij teweegbrengt. Deze stilte bracht mij op een gegeven moment een zeer wonderlijke ontdekking.

De kracht van gedachten

Tijdens een van de muziekavonden in het Chateau kwam ik wat later de ruimte binnen gelopen. Er waren nieuwe gasten gearriveerd waaronder een man van mijn leeftijd. Ik zat aan de andere kant van de kamer maar onze ogen ontmoeten elkaar en ik hoorde hem vragen (zonder woorden) ‘Zo en wat brengt jou hier?’ in gedachte gaf ik hem mijn antwoord ‘Ik woon hier’. Eenmaal buiten kwam hij naar mij toe met de woorden ‘Zo, dus jij woont hier!’ Beiden verbaasd over wat er zojuist was voorgevallen hebben we een tijdje samen staan praten. De dag er na was ik aan het werk in de moestuin en zag ik hem aanstalten maken om mijn kant op te komen. ‘Ik heb hier helemaal geen behoefte aan’ dacht ik bij mezelf, gelijk zie ik dat hij stil staalt en mijn kant opkijkt. Waarna hij zich omdraaid en weer wegloopt. Dit zelfde ritueel herhaalde zich een dag later. Weer zei ik in gedachte geen behoefte te voelen en weer draait hij om. De derde dag was ik zo nieuwsgierig over het gebeuren dat ik de gedachte uitzond ‘vooruit, kom dan maar, je maakt me nieuwsgierig.’ waarop hij even stilstond en daarna lachend mijn kant op kwam.

Voor wie nu het begin van een nieuwe liefdesromance voor ogen heeft… die moet ik teleurstellen. Wel was het een leuke ‘vakantie’ liefde en een ervaring die ik nooit meer zal vergeten. Want jeetje, wat zijn wij, als mensen, energetisch diep met elkaar verweven. Zo’n ervaring als deze zou ik in het drukke dagelijkse leven heel anders hebben ervaren of meer waarschijnlijk helemaal niet hebben ervaren. Natuurlijk voel je met de een gelijk een connectie en met de ander minder tot niet, maar waar komt dit vandaan? De invloed van onze gedachten op onze ‘werkelijkheid’ is een feit waar we eigenlijk niet om heen kunnen. Mijn interesse voor de kracht van gedachten en de invloed van onze wil werd hier geboren en is niet meer weggegaan.

Antwoorden komen op het juiste moment

Uiteindelijk besloot ik weer te vertrekken vanuit Lothlorien toen de behoefte ontstond om weer te gaan studeren. In eerste instantie zocht ik een opleiding voor één weekend in de maand zodat ik dit kon combineren met mijn verblijf in Frankrijk maar al gauw werd mijn aandacht getrokken door de opleiding ‘Zingeving & Spiritualiteit’ aan de hoge school voor geesteswetenschappen in Utrecht. Helaas was deze opleiding elke donderdagavond wat de combinatie wel erg lastig maakte. Loslaten en pauzeren tot het antwoord duidelijk is dit had ik inmiddels wel geleerd.

Ondertussen leerde ik een Franse man kennen (niet al te serieus) en ging ik regelmatig naar Nederland of België om te werken op de boekenbeurs. Tijdens een van die werk weken in België ontmoette ik een paar nieuwe collega’s die werkzaam waren in het magazijn van het bedrijf. Mijn gids (spiritueel begeleider) wist mij te vertellen dat een van hun mijn nieuwe partner zou worden. Ik moest er hartelijk om lachen en zei: ‘nou, we gaan het beleven’ wetende dat hij de waarheid sprak maar tegelijkertijd totaal nog geen interesse voelen. Rare gewaarwording maar ook hier… als iets nog niet duidelijk is…. loslaten!

Eerst mocht ik nog even kennismaken met de dood toen mijn Franse vriend overleed na een auto-ongeluk. Een moeilijke tijd maar ook zeer leerzaam. Hier ga ik nu niet verder over uitwijden dit volgt een andere keer.

Dit voorval heeft ervoor gezorgd dat ik een tijdlang niet naar Nederland of België ben gegaan om te werken omdat ik dit eerst een plek moest geven. Toen ik uiteindelijk, in Hasselt, de beurshal binnen liep, mijn tas neerzette en opkeek in de ogen van een collega wist ik gelijk dat hij degene was waar mijn gids eerder over had verteld. Die avond, in het hotel, wisselden we onze eerste kus. We kregen een afstandsrelatie (ik woonde immers nog in Frankrijk) maar al gauw werd mij duidelijk dat de opleiding die ik wilde volgen bij hem om de hoek zat. Dit voelde als Synchroniciteit: Alsof het mysterieuze universum héél even knipoogt.

Zodoende trok ik na een jaar bij hem in met de belofte aan elkaar dat we ooit samen naar Frankrijk zouden gaan. Een belofte die wij, ruim tien jaar later, hebben kunnen waarmaken.

Innerlijke groei ontstaat door de juiste combinatie van theorie en praktijk

Door zowel in de praktijk als in de theorie kennis te hebben verworven ben ik nu instaat mooie diepgaande innerlijke reizen aan te bieden en hoop ik je in de toekomst op ons prachtige Domaine Les Goulets te mogen ontmoeten.

Meer informatie over ons en hoe wij in Frankrijk terecht zijn gekomen lees je op de over ons pagina van de camping website.

Wil je heel graag een retraite bijwonen maar ook met je gezin op vakantie

en beide is net een beetje teveel van het goede? Kom dan gezellig met heel je gezin tijdens de schoolvakanties. Het meertje, speelveld en speelschuur zorgen voor uren speelplezier voor de kinderen en ondertussen kan jij genieten van de rust, stilte en mooie natuur op onze natuurcamping. Ga bosbaden achter op het terrein, boek een supyoga workshop of een heerlijke soulhealing.

Je kan bij ons kiezen uit kamperen met eigen kampeermiddel, verblijven in een sfeervol ingerichte bell tent met buitenkeuken of geheel verzorgd in de chambre d’hôtes. Ook hebben we een heerlijk huisje voor max. twee personen. (tentje bij te plaatsen in de tuin)

domaine les goulets

Voor meer informatie over onze mini natuurcamping